BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ръководителите на държавите от ЕС и от Западните Балкани ще заседават виртуално

  • Written by:

Брюксел, 6 май /кор. на БТА Николай Желязков/
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС и от Западните Балкани ще заседават днес с видеовръзка, за да обсъдят разпространението на болестта Ковид-19, както и на дезинформация. Не се предвижда на срещата да бъде определена дата за начало на преговорите за присъединяване със Северна Македония и Албания, каквито бяха първоначалните намерения, ако срещата се бе състояла в Загреб.
Епидемията от Ковид-19 стана причина за отмяна на първоначално предвиденото събитие. В документите за срещата се отбелязва, че въпросите за разширяването на ЕС и политиката на асоцииране днес няма да бъдат на дневен ред.
Предвижда се на срещата да бъдат обсъдени хибридни действия, насочени към отдалечаването на Западните Балкани от ЕС. Участниците ще разговарят също за борбата с тероризма и за противодействието на незаконната миграция. Предвижда се те да засегнат въпросите за осигуряване на повече устойчивост на балканските държави, включително в електронната среда.
В съвместното заседание с Европейския съвет се предвижда да се включат най-високо равнище представителите на Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония и Косово. Ще участват също председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент, представители на Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, Световната банка. /НЖ/
/ПА/

Източник: Брюксел
 
                                                                                    Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!