BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Радев в Трекляно: Управляващите да ходят по-често в училището (СНИМКИ)

  • Written by:

Образователната политика и образованието трябва да се превърнат в национален стратегически приоритет. Това каза пред журналисти в кюстендилското село Трекляно при откриването на новата учебна година президентът Румен Радев Той призова управляващите, независимо от кое правителство и коя местна власт, да ходят по-често в училищата.

„Устойчивата промяна в България започва в промяна в образователната политика и образованието трябва да се превърнат в национален стратегически приоритет и това трябва да бъде ангажимент на всяко едно правителство, независимо кой печели изборите. Демократично и проспериращо общество се гради от образовани и просветени хора“, коментира президентът.

Според него трябва да осъзнаем, че образованието трябва да бъде стратегически национален приоритет, да имаме нова политика в образованието, не само ремонти на училища, не само повишение на учителски заплати.

Радев призова държавата да се върне и да обърне внимание на малките населени места. „Току-що директорът и учителският състав ми напомниха, че последното посещение на държавник от по-висок ранг (в Трекляно) е било на Богдан Филов.
 

Радев бе в училището в Трекляно на първия учебен ден

БГНЕС

Управляващите, независимо от кое правителство и местна власт, трябва да ходят повече в училищата. Кабинети, физкултурни салони едва сега виждате, че се пое след моите многократни призиви да има инвестиции.

Как искаме ние нашите деца да имат знания и умения, които да бъдат адекватни на съвременните икономически изисквания, ние да се конкурираме с други държави, ако те нямат тези знания. Това се постига с инвестиции в иновативни форми и методи на преподаване, с инвестиции в здравето на тези деца, физкултурни салони.

Знаете ли каква част от училищата в България, включително и тук нямат физкултурни салони. За тези неща трябва да помислим. Това е нашият капитал. Децата са нашето бъдеще и ако ние не инвестираме в тях, за какво бъдеще говорим“, посочи още държавният глава.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!