BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родолюбец – Дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи.

  • Written by:

Уважаеми родолюбци! Дами и господа!

Ръководството на Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи “Родолюбец” – гр. София, се обръща към Вас с уведомление, че поради създалата се епидемиологична обстановка в България и по света отбелязването на 29 октомври – ДЕНЯ НА БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ през настоящата година няма да има традиционната форма.

С решение на УС на Дружеството се обръщаме към Вас с предложение да се включите в ХII-та Кръгла маса по нетрадиционен начин – най-учтиво Ви молим да ни изпратите въпроси и казуси, които смятате, че трябва да бъдат поставени пред управляващите в България за реализиране на адекватни политики спрямо българите в чужбина. От своя страна ние ще ги систематизираме и изпратим на тези институции под формата на традиционното ни Обръщение.

Ще очакваме вашите теми, казуси и конкретни въпроси, които желаете да залегнат в Обръщението до 23 октомври 2020 г. на имейл [email protected]

Снимка: Х-та Кръгла маса по тема: „Обществени и културни проблеми на българите в Бесарабия, Таврия, Крим и ролята на гражданските организации”, 28 октомври 2018г.

Източник: Дружество-Родолюбец/ facebook

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!