BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първо и второ място взеха фолклорните групи към молдовските училища в българския конкурс „Коледа в нас“

  • Written by:

Първо и второ място в своите възрастови категории взеха фолклорните групи към молдовските училища в българския конкурс „Коледа в нас“. В категория първа и втора възрастови групи първо място бе присъдено на театралната група „Изворче“ към гимназията номер три, град Тараклия. Второ място е за Българския теоретичен лицей „Васил Левски“ в Кишинев, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2168656

И двете групи за пръв път се представиха в конкурса, който за девети път бе организиран и проведен от Детската интернет телевизия „Аз мога, аз знам“, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Национален дворец на децата.

Целта на конкурса е да се отдаде уважение към труда на българските учители, които стимулират детското творчество, креативност и чрез коледните тържества предават народните традиции и обичаи.

Тази година в конкурса взеха участие много училища и детски градини от България, Испания, Италия, Русия, Украйна, Молдова. В журито бяха включени и българи живеещи зад граница от страни не участващи в конкурса.

Всички награди от чужбина ще бъдат предадени чрез Държавната агенция за българите в чужбина, съобщи по време на церемонията по награждаване член на журито, продуцент на Детската телевизия „Аз мога, аз знам“ Олег Жаблянов на 11 март.

В конкурса „Коледа в нас“ се представиха коледните тържества на децата от българските общности по света от детските градини, ученици от първи до четвърти клас и по-големи.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!