BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа на Балканите: Хърватия отвори границите си

  • Written by:

Хърватските граждани вече могат да пътуват от и в чужбина при задължително спазване на препоръките на Института за обществено здравеопазване, съобщи информационният сайт Индекс, цитиран от 24 часа.  Смекчаването на карантинните мерки, наложени на 19 март заради пандемията от коронавиурс в страната, започна поетапно от 27 април.

Кризисният щаб обясни, че право да влязат в Хърватия имат и гражданите на държавите членки на ЕС и техните семейства, както и граждани на трети страни, постоянно пребиваващи в страната, ако имат основания, свързани с работата им. По изключение право да влязат в Хърватия имат и лица, които пътуват поради неотложни лични причини. От Кризисния щаб съобщиха, че отварянето на границите е одобрено преди всичко с цел активиране на икономиката. Министърът на здравеопазването Вили Берош каза, че засега не се обмисля въвеждането на тестване на границите.

Първият случай на заразен с вируса в Хърватия бе потвърден на 25 февруари. В момента заболелите в страната са 2 187. Досега са оздравели 1764, починали са 90 пациенти. А какво е положението като цяло на Балканите – научете ТУК!

Редактор: ЛЮБОВ ПАВЛОВА

Източник: actualno.com

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!