BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПРИКЛЮЧИ КОНКУРСА „ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ” – ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

  • Written by:

Ванеса Ючева, Исиана Илева, Алексей Николов и Славен Асенов са победителите на „XXVII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020”

Великденската приказка в Босилеград изписвана повече от 25 години, продължи да пише своята история. Традиционната форма на фестивала беше заместена с онлайн конкурсите.  В настоящите условия това беше максимума, който можеше да се направи. Благодарение на енергията и любовта с която се организира фестивала, той ежегодно печели и нови приятели. Тази година те бяха от Испания, Миолдова, Украйна, България, Германия, Русия и Чехия. Специални поздрави за фондация „Тангра” от Мадрид и децата от Испания, учителите и децата от Болградската Гимназия „Г.С. Раковски” от Украйна, учители и деца от ДГ “Валентина Терешкова от с. Ярджиловци, България, музикално училище „Presto” от Благоевград, България, СУ “Гео Милев” от Раднево и много други.

Журито в състав: Сандра Стоименова, Стоян Александров, Владимир Миливоевич, Любиша Пенев и Александър Димитров, много внимателно и отговорно даде своята оценка и избра най-добрите в различните категории. Средната оценка на журито и тази на фейсбук харесванията (над 16 000 посещения на сайта ни) оформиха финалното подреждане в четирите категории:

Победители в категория – „Най-хубаво Великденско яйце”

1-во място: Ванеса Ючева от Благоевград;

2-ро място: Борислав Георгиев Борисов от Ярджиловци;

3-то място: Виктория Славова от Раднево;

Победители в категория – „Най-оригинално Великденско яйце”

1-во място: Исиана Илева от Стара Загора;

2-ро място: Мина Стоименова от Босилеград;

3-то място: Александра Ченкова от Одеса;

Победители в категория – „Най-весела Великденска снимка”

1-во място: Алексей Николов от Белград;

2-ро място: Леонора Георгиева от Улм;

3-то място: Ива Миладинова от Дупница;

Победители в категория – „Останете си вкъщи”

1-во място: Славен Асенов от Босилеград;

2-ро място: Тадия Ивица Пенев от Босилеград;

3-то място: Деян Миленов от Босилеград;

Честито на победителите!

От името на организаторите на конкурса изразяваме искрени благодарности към всички участници. Специални поздравления за финалистите и естествено адмирации за победителите. 

Всички участвали в конкурсите ще получат специални грамоти, финалистите и призйорите във всички категории ще получат различни награди (ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, медали, грамоти и още много други изненади).                 Предвид ситуацията награждаването ще се случи при първа възможност, ако нещата се развият положително очаквайте церемонията по награждаването да се проведе на 1-ви юни, по повод Международния ден на детето.

Великденския фестивал тази година бе подкрепен от: ПГ на 44-то НС на Р България,   НДФ „13 века България”,  пазари „Възраждане” СОС, фирмите „Валена” и „Бобал”, както и от г-н Владо Йончев. Искрени благодарности към всички.

Остана на края да споменем малкия но сплотен екип на фестивала, който и тази година се справи с педизвикателствата в организционен план.  За визията на Великденския сайт  по време на конкурсите важна бе и подкрепата на Милан Асенов.

Живи и здрави, догодина на Великден да се видим в Босилеград!

Организационен екип на Велиденския фестивал

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!