BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът Бойко Борисов показа на президента на Сърбия Александър Вучич от хеликоптер напредъка по изграждането на АМ „Европа“

  • Written by:

София, 1 юни /екип, БТА/
Министър-председателят Бойко Борисов показа на президента на Сърбия Александър Вучич от въздуха напредъка по изграждането на АМ „Европа“, която е част от Общоевропейския транспортен коридор номер 10. Инспекцията на Борисов и Вучич от правителствения хеликоптер бе предавана на живо във Фейсбука на премиера Борисов.
Дясната страна, която е в посока към Сърбия, е асфалтирана вече. В момента се полага асфалт и на лявата страна, посочи премиерът Борисов. „Като тръгнеш от Белград и в Бургас ще вечеряш“, каза Бойко Борисов. Той добави, че в момента се довършва и изграждането на АМ „Хемус“, за да може и от АМ „Европа“ да се стигне директно до Варна.
„Много е добре“, изтъкна Александър Вучич.
Трасето на „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части: 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница, участъкът от 14,5 км между ГКПП „Калотина“ и Драгоман, а третият участък с дължина от 16,16 км е от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента. Най-сериозен е напредъкът при изграждането на трасето между Драгоман и Сливница.

Източник: София
Източник: bta.bg

Още за четене…

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!