BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предприети са всички необходими мерки за превенция разпространението на грип В в община Кюстендил

  • Written by:

Под 5 % е посещаемостта в детските градини на територията на община Кюстендил , заяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов.
„Състоянието в детските градини е изключително спокойно, по- голяма част от родителите са взели необходимите превантивни  мерки, всички екипи от медицински персонал от училищата от 6 часа сутринта са в детските заведения.Постоянно ще има медицински специалист, което само ще ни мотивира да бъдем много внимателни“, коментира Петър Паунов.

Кметът даде за пример броя деца дошли на детска градина тази сутрин. В детска градина със 178 деца сутринта са били 26, от детска градина с 378 деца са дошли 15 деца, в детска градина със 179 деца са бил сутринта 6 деца, с 303 деца –сутринта са дошли 40 деца.

„Още в четвъртък е затворен спортен комплекс „Осогово“, театъра, киното, читалища.Ще се проведе разяснителна кампания по пенсионерските клубове , за да преустановят събиранията си.Автогарата ще се дезинфекцира постоянно, на всеки час, ще настояваме и шофьорите да дезинфекцират автобусите.

Обръщаме се към всички търговски обекти да се прави дезинфектиране на всеки час, количките в търговските вериги да се дезинфектират също. Превенцията е срещу разпространението на грип тип В. Само трябва да запазим спокойствие, да има добра лична хигиена и да не се струпват много хора на обществени места.

Презапасяването не е необходимо, защото от момента в който ядем коприва, е ясно ,че няма да умре от глад българският народ .Има достатъчно спирт в аптеките, а и по мазетата.Само трябва да помним, че сме град от  интелигентни  и възпитани хора и отново всички ще бъде наред, мотивацията на медицинския персонал и отговорната реакция на родителите го доказа.Очакваме в края на седмицата разпространението на грип В да спре и да бъдат възстановени всички мероприятия на открито.Надяваме се и националната кампания по коронавируса също да е полезна, но  с настъпването на пролетните дни е ясно, че заразата ще намалее“, коментира Петър Паунов.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!