BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пребиха с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов

  • Written by:

Разследващият журналист и главен редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов е пребит пред дома му на бул. „Дондуков“ в София.

Нападателите са били двама. Удряли са го по лицето. Били са го с метални пръти. Трети човек е записвал побоя. Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, съобщават колегите на Ангелов от вестник „24 часа“.

„Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости“ – разказа журналистът – „Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница“

По информация на БНР журналистът е в Университетската болница „Царица Йоана“. Той е контактен.

Мястото на нападението е отцепено от полицията.

„Медийна група България“, издател на „168 часа“ и „24 часа“, излезе с официално изявление, в което се казва:

„Ръководството на Медийна група България и всички колеги на журналиста Слави Ангелов изказват своето възмущение от бруталното нападение над него.

Посегателството е изумително със своята провинциална грубост. Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя.

Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикациии на Слави Ангелов във вестниците „168 часа“ и „24 часа“ и социалните мрежи.

Слави Ангелов е разследващ журналист с активна гражданска позиция по много теми, особено екологични, като не се бои да бъде остър.

Изказваме своята благодарност на болница „Царица Йоана“ (известна повече като ИСУЛ) и на МВР за навременната и бърза реакция в тези смутни времена.

Журналистите от „168 часа“ преглеждат всички последни публикации на Слави и ще съдействаме активно на разследващите органи.

Кураж, Слави! С теб сме!“

Източник: m.offnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!