BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правосъдният министър замрази придобиването, възстановяването и освобождаването от българско гражданство

  • Written by:

Преустановяват се заседанията на Съвета по гражданството при Министерството на правосъдието

Правосъдният министър Данаил Кирилов забрани придобиването, възстановяването и освобождаването от българско гражданство до отмяната на извънредното положенени у нас.

Със заповед на министър Кирилов се преустановява приемането и регистрирането на документи и провеждането на интервюта за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата и в приемните помещения на дирекция „Българско гражданство“ от 17 март 2020г. до края на обявеното извънредно положение от Народното събрание.

Лицата, които имат направена електронна резервация за подаване на документи и провеждане на интервю през този период могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подават документи за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство чрез дипломатическите и консулските представителства на България в чужбина.

Преустановява се издаването на удостоверения в изпълнение на указ на вицепрезидента на България за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ за същия период.

Лицата, които имат направена електронна резервация за получаване на удостоверение в изпълнение на указ на вицепрезидента през периода 17 март 2020г. – 13 април 2020г., могат да направят нова електронна резервация след изтичане на съответната дата, съобразно графика в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“ или да подадат молба за получаване на удостоверението в дипломатическите или консулските представителства на България в чужбина.

Приемането и регистрирането на допълнителни документи към образувани преписки за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство и приемането и регистрирането  на други писмени документи продължава да се извършва на гишетата на дирекция „Българско гражданство“ при режим на достъп и обслужване на по един гражданин в приемните помещения.

Преустановяват се заседанията на Съвета по гражданството при Министерството на правосъдието до края на обявеното извънредно положение.

Източник: m.legalworld.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!