BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правителството на Словения обяви административен край на епидемията от Ковид-19 при спазване на някои защитни мерки за населението

  • Written by:

Любляна, 31 май /БТА/
Правителството на Словения обяви административен край на епидемията от Ковид-19 при запазване на някои защитни мерки за населението, предаде РИА новости.
По време на телеконферентно заседание на 15 май словенското правителство обяви край на епидемията заради намаляване на показателите за разпространяване на инфекцията. Оттогава започна постепенно премахване на ограниченията. Бяха отворени границите за граждани на ЕС, бяха отворени търговските центрове, кафенета, магазини, ресторанти, предприятия в сферата на услугите.
Днес официално завършва излизането от състоянието на епидемия, която бе обявена на 12 март.
Според последни данни на министерството на здравеопазването на Словения от началото на епидемията в страната са регистрирани 1473 заразени с коронавирус, а са починали 108 болни. Държавата отдели за нуждите на здравеопазването, в помощ на предприятията и гражданите общо около 6 милиарда евро.
Словенското правителство продължава да препоръчва на гражданите да носят маски в помещения, където разстоянието между хората е по-малко от 1,5 метра, в транспорта, в поликлиники и болници, в домове за стари хора, а също – в присъствието на лица с респираторни заболявания.

Източник: Любляна

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!