BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подготовка за „Детска седмица” в Босилеград

  • Written by:

Тазгодишната „Детска седмица” ще се проведе от 7-13 октомври 2019 г.

По традиция основното училище в Босилеград, със съдействието на детската градина, общината и други институции ще подготви богата програма от дейности, а за финал и тази година ще бъде организиран маскарад като част от програмата за отбелязването на детската седмица.

„Седмица на детето“ се провежда под мотото: „НЕКА ДЕТЕ ВСЯКО – ИЗПОЛЗВА ПРАВАТА СИ ПРЯКО! 30 години от Конвенцията за правата на детето“.

Тази година Детската седмица отбелязва значителна годишнина, 30-годишнината от Конвенцията на ООН за правата на детето, най-важния международен инструмент за правата на човека в областта на децата, както и най-широко приетият правен инструмент за защита правата на човека.

Детската седмица за първи път се отбелязва през 1934 г. по предложение на организацията „Приятели на децата на Сърбия“, а през 1987 г. е определена от Закона за социални грижи за деца.

Детска седмица се провежда всяка година през октомври, като целта е да се привлече вниманието на обществеността към децата и младите хора, към нуждите на децата в семейството, обществото и местната общност, на правото им да растат в най-добрите възможни и равни условия за развитие и реализиране на потенциал.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!