BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Побой с железа над журналист? В коя година се намира държавата? (коментар на “Господарите”)

  • Written by:

оментарът на “Господарите”:

Разследващият криминален журналист Слави Ангелов беше пребит жестоко с метални пръти в центъра на София.

Журналистът Слави Ангелов е бил нападнат и пребит

Побоят е нанесен с особена жестокост, с удари по главата, довели до загуба на съзнание. За това, че акцията срещу журналиста може да бъде определена като „наказателна”, говори и свидетелстото на Ангелов, че докато двама души нанасят ударите, трети снима цялата случка.

Сред последните разследвания на Ангелов, публикувани във вестник „168 часа”, са теми за сводник, известен като „Дани обувката”, който работи с над 50 компаньонки в София и страната: https://www.168chasa.bg/article/1204915

Както и статия за оправдаването от съда на бизнесмен по обвинение за унищожаването на къмпинг „Смокиня”: https://www.168chasa.bg/article/8259389

Ние от „Господарите” остро осъждаме нападението срещу журналисти и питаме държавата, която е на 111 място по свобода на словото, а нищо чудно да се срине и на още по-срамно място в следващото класиране: „Връщат ли се мутренските години?”

Връщат ли се годините, в които едри момчета раздаваха улично правосъдие с бухалки и освен конкуренцията, мачкаха журналисти, които „си пъхат носа където не трябва”?

Как е възможно в 21-и век, в идеалния център на европейска столица, разследващ журналист да бъде пребит с железни пръти до загуба на съзнание?

Хората, за които господин Ангелов е писал опасни ли са? Информациите, които е публикувал проверени ли са? Има ли някой задържан или са били оставени да се разхождат спокойно, да „респектират”, да раздават „правосъдие” и да се грижат „бизнесът” им да се развива необезпокоявано?

Запушването на усти от улични бандити е признак за безпомощни органи на реда.

Ако пък „случайно” това престъпление остане неразкрито чак до поръчителя му, това вече ще говори за стимулиране на тази безпомощност по един или друг начин.

Надяваме се полиция и прокуратура да си свършат работата и пожелаваме бързо оздравяване на господин Ангелов. А ако има разобличаващи материали, които предполага, че имат връзка със случая, сме готови да ги публикуваме и да помогнем за разпространяването на истината.

Източник: gospodari.com

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!