BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пет балкански страни премахват PCR тестовете помежду си

  • Written by:

Северна Македония и още четири страни от региона с обща инициатива и в координацията с министерствата на здравеопазването решиха от понеделник, 12 октомври, да позволят влизане в страните без прилагане на негативен PCR тест на граничните пунктове, съобщава „Независен весник“, цитиран от БТА.

Правителството на Северна Македония реши на заседание вчера да позволи безпрепятствено влизане в държавата на граждани на Сърбия, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина, а реципрочно е договорено и гражданите на Северна Македония да пътуват в тези страни, без да показват негативни тестове за коронавирус на границата.

Досега гражданите на Северна Македония можеха да пътуват без PCR тест само до Албания и Турция.

Решението е било взето по предложение на Комисията по заразни болести и заради потребностите на гражданите, но с апел от страна на правителството пътуванията да се сведат до минимум и изключително за неотложни нужди и с цялостно прилагане на всички мерки за лична защита от COVID-19.

Източник: btvnovinite.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!