BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петър Паунов: Спазвайки правилата, имаме шанс до 2 седмици да се върнем към нормален ритъм

  • Written by:

Във връзка с последните препоръки на Националния оперативен щаб здравният министър направи промени в текстовете на своята заповед, с която се въведоха противоепидемични мерки на територията на България. Малки магазини, автомивки, фризьорски и козметични салони, easy pay услуги, баничарници ще работят от днес.

В баничарниците се работи на гише от вън. Навсякъде в тези обекти трябва да има по един човек, останалите изчакват от вън на достатъчно разстояние един от друг. Социалният патронаж продължава работа, ще доставя лекарства на хора, които ако нямат близки, да нямат притеснения.

От понеделник достъпът до общинска администрация ще е по един човек на гише при спазване на санитарно хигиенните изисквания. Хората могат да ползват електронните услуги“, заяви кметът Петър Паунов.

Той призова хората да продължават да сигнализират контролните органи при нарушаване на карантинните норми. „Вчера имахме още един сигнал за шофьор, върнал се от рискова дестинация, който се е разхождал из града. След среща с органите и подпис на декларация вече спазва правилата.

Спазвайки правилата и баланса в обществото, имаме шанс до 2 седмици да възстановим нормалният ритъм на живот. Нямаме сигнали за усложнения и напрежение. Готови сме да реагираме. Засилени са екипите на полицията, както и на общинска охрана. Работим по това да бъдат запасени с обезопасителни материали. Кюстендил от самото начало показа изключителна самодисциплина, затова благодарим от сърце“, заяви още Петър Паунов.

Днес се навършват 220 години от рождението на Митрополит Иларион Макариополски и в Кюстендил Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит, ще оглави Заупокойна света Литургия и панихида в храма „Успение на Пресвета Богородица“.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!