BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петър Паунов: Да се мобилизираме максимално да запазим живота на нашата нация

  • Written by:

97 души от община Кюстендил в момента са под карантина, нови 29 са пристигнали, на 53-ма вече е изтекла карантината. Няма данни за нарушаване на ограниченията, информира кметът Петър Паунов.

„Виждате, че обръчът се затяга – Благоевград, Перник, Дупница буквално е въпрос на дни да се обсъжда потенциална зараза в Кюстендилски район. Отново призовавам за стриктно спазване на всички мерки. Ключово е плавно да пристига заразата, за да бъде овладяна от медицинските екипи, от всички, които в момента са на първа линия. В момента имунитетът ни е най-слаб, всички знаете за пролетната умора. Целта е с приемането на повече сезонни зеленчуци имунитетът да се вдигне и с по-лека симптоматика да премине заразата и да няма тежки случаи. Екипите и на болницата и на всички здравни власти сана линия, подготвени са“, коментира Паунов.

40 легла и 10 вентилатора са осигурени за болницата в Кюстендил.

„Много се говори и спекулира за социално напрежение и социални мерки. Моля ви, вслушвайте се само в препоръките на хората, които се грижат за здравето и живота ви. В момента няма място за анализи на социалната цена. Трябва да се мобилизираме максимално и да запазим здравето и живота на  нацията и нашите съграждани. Никой няма да загине от глад, не помним такова нещо от последните 100 години. Няма жив и здрав човек, който да не може да се изправи. Българският народ се е изправял постоянно със собственият си хъс и желание. Няма нужда от какъвто и да било стрес, защото той сваля допълнително имунитета. Плавно пристигане на заразата, минава през повечето безсимптомно, останалите го карат с лека симптоматика, тежките случаи ще могат да бъдат обхванати. Това няма как да ни подмине, начинът по който ще мине през нас зависи от нас. Целта е да не плащаме с животи и нека отново кюстендилци да сме еталон за правилно поведение“, коментира още Паунов.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!