BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОТ ПЕТЪК, 22 МАЙ, НЯМА ДА СЕ ИЗИСКВА ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ ЗА ВЛИЗАНЕ В РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ

  • Written by:

От петък, 22 май, няма да се изисква отрицателен тест за влизане в Република Сърбия, нито специално разрешение, както за сръбски, така и за чуждестранни граждани. Това е препоръката, която Републиканският кризисен щаб изпрати вчера до правителството на Република Сърбия.

На всички лица, влизащи на територията на Република Сърбия, ще бъдат връчвани здравни предупреждения, в които се посочва, че влизат на територия, където вирусът все още циркулира, както и начини за предотвратяване на инфекция. Тази препоръка трябва да бъде потвърдена утре, на заседанието на правителството на Сърбия.

PCR тестовете за коронавирус по лична заявка на гражданите на Сърбия и чуждестранните граждани ще струват шест хиляди динара на територията на цялата Република Сърбия. Тестът все още е безплатен за студенти и непълнолетни.

Всички членове на Кризисния щаб, водени от лекари специалисти, апелират към гражданите да се държат отговорно към себе си и другите, защото епидемията все още не е приключила. Активността на вируса значително е отслабнала, но е необходимо всички ние да продължим да се придържаме към основните епидемиологични мерки, като носене на маски, редовна дезинфекция на ръцете и поддържане на социална дистанция, за да се преборим успешно с коронавируса.

фото: архив РТ Цариброд

Източник: rtcaribrod.rs

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!