BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Около 200 автомобили и мотоциклети участват в третия международен ретро-парад за класически автомобили и мотоциклети в Кюстендил

  • Written by:

Около 200 автомобили и мотоциклети участват в третия международен ретро-парад за класически автомобили и мотоциклети в Кюстендил. Организатори на събитието са ретро-клуб „Дантелетика“ и Общината в града.

    В парада участват автомобили от 1935 година до 1985 година. Има автомобили, произведени в бившия Съветски съюз и страните от СИВ, и много западна техника. За първи път тази година в България се прави и изложение на cafe-racer мотоциклети. Това са стари, преработени мотори с въображение. „Всеки един мотор е различен и не се дублира. По-скоро те са произведение на изкуството“, обясниха организаторите. Сред участниците има и много гости от съседна Сърбия.

   Сред автомобилите е рядък „Мерцедес“, който е в България веднага след производството си, в момента е реставриран и е една от „перлите“ на парада. Изложени са и стари мерцедеси, собственост на наши дипломати, които са с напълно запазени автентични салони, гуми и боя.

    Предстои автомобилите и мотоциклетите да бъдат описани от жури, а собствениците има да бъдат наградени с купи и плакети.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!