BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общо 581 са потвърдените случаи на коронавирус в България

  • Written by:

Общо 581 са потвърдените случаи на коронавирус в България, излекуваните са 42. Това съобщи на редовния брифинг началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски. За последните 24 часа новите случаи са 16, от които 6 са приети в болница. Изследваните проби за денонощието са 496.

Общият брой на починалите е 23 души, като средната възраст е 65 години.
В болница са настанени 213 от общия брой на заразените в страната, 21 от тях са в интензивно отделение. Заразени от медицинския персонал в страната са 32-а души.
По разпореждане на премиера в Банско ще се проведе изследване за търсене на антитела, защото вече са минали 2-3 седмици след като хората са били в контакт с вируса, обясни проф. д-р Тодор Кантарджиев. По думите му с изследването ще може да се разбере дали хората са били в контакт с болестта, изкарали ли са заболяването леко или без да се разболеят са направили имунен отговор.
По отношение на защитните облекла за медицинските екипи проф. Кантарджиев заяви, че има достатъчно маски, костюми, калцуни и ръкавици.
В отговор на въпрос за болницата във Видин проф. Мутафчийски уточни, че в неделя са били тествани първата група медици там.

Източник: София
 
                                                                                     Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!