BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

  • Written by:


Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

Кюстендил, 29 септември /Елица Иванова, БТА/
Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, съобщиха от там. Инициативата ще се състои на 4 октомври, от 10.00 часа до 12.00 часа. Началният маршрут е от стадион „Осогово“ до детския кът в лесопарк „Хисарлъка“ и обратно до стадион „Осогово“.
Проявата се организира от Българската федерация по спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се прави за 28-ми пореден път.
Денят на ходенето е проява от държавния спортен календар на федерацията за 2020 година и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус, допълниха от Общината.

/ГИ/

Източник: bta.bg

Още за четене…

Премиерите на Северна Македония и България, Зоран Заев и Бойко Борисов, вчера са провели телефонен …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!