BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Босилеград създава колцентър за доставка на лекарства и храни на хора от рискови групи

  • Written by:

След обявяването на извънредното положение в Сърбия и Общинският щаб за извънредни положения в Община Босилеград вчера проведе заседание, на което бяха приети решения, относно провеждането на превантивни мерки в нашата община с цел предотвратяване на епидемията и защита на населението.

Командатът на Щаба за извънредни положения и кметът на Община Босилеград Владимир Захарийев съобщи, че в нашата община няма регистрирани случаи на заразени с коронавирус КОВИД 19.

Всички които се нуждаят от помощ, или искат да получат някоя допълнителна информация във връзка с предприемането на превантивните мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса, могат по всякое време да се обадят в КОЛ Центъра в Общината на телефони 017/877 – 006 и 877 – 167, а от днес и на мобилния телефон на номер: 064/860 – 11 – 47.

С цел оказване на помощ на възрастни и хронично болни лица, Общинския щаб за извънредни положения е взел решение да бъдат сформирани екипи, които от вчера вече посещават домакинства в които живеят лица с над 65-годишна възраст, или болни от диабет и други хронични заболявания и принадлежат към рисковите групи за заболяване от коронавируса.

Всички превозни средства на публичните предприятия в Община Босилеград са под директна команда на Общинския щаб за извънредни положения и същите ще бъдат използвани за провеждането на превантивни мерки с цел защита на населението.

Комуналната инспекция е осведомила всички гостилничарски обекти на територията на общината, че работното време на кафетата и ресторантите ще продължава от 8 до 20 часа и доколкото се окаже нужно, да осигурят по всякое време храна за гражданите, които имат нужда. Затворени са хазартните заведения и отменени са всички спортни и културни мероприятия.

От Общинският щаб предупреждават всички граждани, които тези дни са пристигнали от чужбина да останат в изолация по домовете си в продължение на 14 дни.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!