BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обръщение на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева към българите в Република Сърбия

  • Written by:

Обръщение на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева към българите в Република Сърбия:

СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,
Обръщам се към вас – българите, живеещи в Република Сърбия.
Обръщам се в много труден за всички нас момент. В света, в Европа, в България и в Сърбия, водим тежка борба срещу невидим противник.
На първа линия в тази битка са медицинските работници. Те спасяват човешки животи, застрашавайки собственото си оцеляване. Тяхната защита с подходящи облекла и оборудване е особено важна.
Следя много внимателно и със загриженост обстановката в районите, в които живеете. Запозната съм с нуждите, които имате в битката срещу вируса.
Ето защо се обърнах към моя колега-вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Поисках, и съм му благодарна за отзивчивостта, предприятия на Министерството на отбраната да произведат професионални медицински облекла специално за нуждите на българите в Сърбия.
Днес вие получавате 132 комплекта защитни медицински облекла за многократно ползване. Всеки от тях е ушит според размера на лекарите и медицинския персонал в здравните домове на Босилеград и Цариброд, в болниците в Пирот и Сурдулица, в медицинския център в Звонци.
Искам да ви уверя, скъпи сънародници, че винаги можете да разчитате на подкрепата на България!
В същото време искам да помоля вас – българите, живеещи в Сърбия, да спазвате стриктно въведените мерки и ограничения, за да може във възможно най-кратък срок както Република Сърбия, така и България, да се възстановят от бедствието, причинено от вируса в световен мащаб!“

Ваша,
Екатерина Захариева

Източник: Посолството на Р. България в Сърбия/ facebook

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!