BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов протест в Белград срещу въвеждането на ограничителни мерки във връзка с коронавируса

  • Written by:

Снимка: bnr.bg

Нов протест в Белград
срещу въвеждането на ограничителни мерки
във връзка с коронавируса

Белград, 8 юни /БТА/
Полицията в Белград използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу въвеждането на ограничителни мерки за борба с коронавируса, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.
Президентът на Сърбия Александър Вучич даде заден ход от плановете си да постави отново Белград под карантина тази седмица, но това не спря хората да използват пиротехника и да хвърлят камъни, докато опитват да нахлуят в сградата на парламента.
Няколко души бяха ранени при сблъсъци пред парламента днес, включително някои от опозиционните лидери.
Протестът започна към 18 часа местно време и отначало всичко беше спокойно, но малко след 20 часа групи младежи започнаха да хвърлят бутилки и пиротехнически средства срещу полицията. Полицията отговори със сълзотворен газ.
Според местна телевизия, по време на протест в Нови Сад, групи млади хора са счупили прозорци на административна сграда. Преди това протестиращи са разбили витрини в клон на управляващата Сръбска прогресивна партия в Ниш.
Вчера протестиращи влязоха в схватка с полицията и се опитаха да влязат в парламента в Белград, след като Вучич обяви, че през уикенда ще бъде въведен полицейски час.
/ЛМ/

Източник: bta.bg

Още за четене…

София, 8 юли /БТА/ Новите потвърдени случаи на коронавирус в България през изминалите 24 часа …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!