BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новите потвърдени случаи на COVID-19 в България са 21

  • Written by:

Снимка: БТА

София, 4 май /БТА/
Новите потвърдени случаи на COVID-19 в България са 21, от които 15 са в болница. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов тази сутрин.
Общият брой на установените случаи на коронавирус в България са 1632. От тях 321 са в болница, 40 в интензивни отделения.
От новоустановените случаи 11 са жени, 10 са мъже. Сред тях е и момче на 9 години от Плевен. Има и един нов случай на заразено медицинско лице от Центъра за спешна медицинска помощ в София.
По думите на доц. Димов данните за последните три седмици показват, че ясно се оформя пик в седмицата 20 – 26 април, когато са установени 433 нови случая.
През последното денонощие са изследвани 527 проби и до момента те са общо 49 145. Това е 7020 проби на 1 милион население, посочи доц. Димов.
В международен аспект в челната тройка с нови установени случаи на коронавирус са САЩ, Русия и Великобритания. На Балканския полуостров в челната тройка са Турция с 1670 нови случая, Румъния – с 431 и Сърбия – със 102. Като положителна тенденция може да се посочи, че смъртните случаи в европейските държави трайно са под 500 на денонощие, каза доц. Димов.
Статистическите данни през следващите две седмици ще бъдат изключително важни за оформяне на анализа за последващи действия, както и отражение на въведените мерки, посочи още доц. Димов.

Източник: София
 
                                                                                    Източник: bta.bg

Още за четене…

Повечето страни на Балканския полуостров изглежда държат ситуацията с болните от коронавирус под контрол. В …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!