BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новите потвърдени случаи на коронавирус в България са 44

  • Written by:

Снимка: БТА

София, 10 май /БТА/
Новите потвърдени случаи на коронавирус в България за последното денонощие са 44, от които 17 са настанени в болница. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Има 3 нови случая на заразени сред медицинския персонал. Пет са новите случаи на деца.
Общият брой на лабораторно потвърдените случаи с коронавирус в страната е 1955. В болници в страната са 389 пациенти, от които 56 са в интензивни отделения. Излекуваните са 444 души. Починалите са 90.
За последното денонощие са направени 1126 проби, с които общо до момента стават 57 231, което отнесено към един милион население е 8175.
Наблюдава се повишена активност в област Благоевград, което се дължи на установено огнище в община Сатовча. Взети са мерки и са въведени съответните изолационни мероприятия, уточни доц. Димов.
В международен план за последното денонощие установените нови случаи на коронавирус са с 88 997. Починалите в световен мащаб за последното денонощие са 4248. САЩ, Бразилия и Русия са водещите държави с новорегистрирани случаи. За последните 24 часа в Швеция са регистрирани 656 случая, Нидерландия – 289 и в Дания – 101. На Балканския полуостров Турция е с 1546 нови случая, Румъния – 320, Сърбия – 89.

Източник: София
                                                                                       Източник: bta.bg

Още за четене…

Заразата пристигна по-късно в региона, а бързо наложените мерки не й позволиха да се развие. …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!