BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не всички ловни групи спазват мерките за биосигурност по време на лов

  • Written by:

Продължава да е спокойна епизоолтичната обстановка на територията на Кюстендилска област, стана ясно по време на провелата се Областна епизоотична комисия в Кюстендил.

„Няма констатирани случай на заболели от африканска чума домашни свине. Няма постъпили сигнали за намарени трупове от диви свине,по време на първият ловен излет през този уикенд. Бяха взети проби от всички отстреляни 106 диви свине. В момента се обработват пробите в София, като до сега обработените са отрицателни. Всички проби ще са готови до края на деня”, заяви д- р Емил Гъгнев от ОДБХ- Кюстендил.

Той отново припомни, че е било извършено обучение на всички ловно- рибарски сдружения за мерките за безопасност по време на лов. Оборудвани са всички транспортни средства с дезинфекционни препарати.

Оказа се обаче, че не всички ловци спазват новите разпоредби.

„Направихме масови проверки по време на лова през уикенда. Един голям процент от групите са изпълнили тези мерки по биосигурност, но има и групи, които не са ги изпълнили. Те не са дезинфектирали автомобилите си. Тези групи ще бъдат спрени от лов, докато не изпълнят тези пропуски, които са допуснали”, заяви директорът на РДГ- Кюстендил Здравчо Тодоров.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!