BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“ се преустановява пропускането на леки коли, микробуси и автобуси в двете посоки

  • Written by:

От 15 часа днес на ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“ се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На двата пункта се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.
Преустановeно е преминаването на хора и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стразимировци“ и ГКПП „Брегово“.
По информация към 14 ч. на границата с Република Сърбия трафикът на ГКПП „Калотина“ е интензивен за товарни автомобили на вход.
На границата с Република Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Пропускат се само турски граждани. Пропускат се и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ в двете посоки.
На границата с Република Северна Македония на влизане в страната не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево.
На излизане от Република Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве баир“. Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.
На границата с Румъния на ГКПП „Видин-Дунав мост“, ГКПП „Русе-Дунав мост“ и на ГКПП „Дуранкулак“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Силистра“ трафикът е нормален. От 19 март се възстановява преминаването само на товарни автомобили през ГКПП „Оряхово – Бекет“..
От 14 март румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.
На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

Източник: София
 
                                                                                         Източник: bta.bg

Още за четене…

Във връзка със заплахата от разпространението на коронавирус в Украйна, карантината е обявена от 16 …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!