BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Националният съвет на българското национално малцинство пое председателството на националните съвети

  • Written by:

На заседанието на Координацията на националните съвети на националните малцинства, проведено на 6 март в Суботица, Националният съвет на българското национално малцинство беше избран да председателства този орган през следващия период.

Председателят Стефан Стойков ще председателства координацията, а г-н Борче Величковски, председател на Националния съвет на македонското национално малцинство, беше избран за заместник-председател. Досега координацията се ръководеше от г-н Яне Хайнал, председател на Унгарския национален съвет.

В момента координацията се състои от 23 национални съвета на националните малцинства, представляващи около 1,3 милиона граждани на Република Сърбия.

Координацията на националните съвети на националните малцинства е колективен орган, състоящ се от представители на всички национални съвети на националните малцинства на територията на Република Сърбия и действа като основна връзка между националните съвети и органи и институции на Република Сърбия с цел решаване на общи проблеми и насърчаване на правата на хората и малцинствата.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!