BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж на 2019 година- д-р Милен Врабевски

  • Written by:

Милен Врабевски е мъж на 2019 година. Наградите бяха връчени тази вечер, по време на ежегодната церемония, организирана от Дарик радио. Номинациите по традиция бяха три. За първи път в историята на конкурса една от тях бе дуетна – за писателя Георги Господинов и аниматора Тео Ушев.

Творческият дует Георги Господинов и Теодор Ушев, актьорът Мариус Куркински и филантропът д-р Милен Врабевски бяха тримата номинирани в тазгодишната церемония Мъж на годината.

Номинацията, която д-р Милен Врабевски получи от Академия „Мъж на годината“, е за цялостната му народолюбива дейност. Той е активно ангажиран с каузата на благотворителността в България в подкрепа на инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейското гражданство. Учредител и председател на Фондация „Българска памет“. Именно Врабевски е и номинацията, събрала най-много гласове на официалната страница на конкурса – „Man of the year“.

В категорията мис ТВ чар наградата получи водещата на сутрешния блок на Нова ТВ „Събуди се“ Мартина Ганчева, а за постиженията си в киното награда взе Руши Виденлиев. Почетният приз „Легенда“ получи доайенът на българското кино Васил Михайлов. Специалната награда на Дарик беше връчена на ефрейтор Никола Върбанов, който спаси живота на 11-годишно дете, паднало в придошлите води на водопад край Карлово.

И малко за историята на конкурса – идеята за това да има приз „Мъж на годината“ е още от първия момент, в който започва да излиза мъжкото списание „Клуб М“ – 1990 година. В началото номинациите и класирането правили водещи журналисти от всички медии и интелектуалци, членуващи в „Клуба на Клуб М“. През 2001 година регламентът е променен – от тогава номинациите дават журналисти, а мъжа на годината се избира чрез гласуване в интернет. Дарик радио притежава марката „Мъж на годината“ от 2008 година. Тогава е създаден и официалният сайт на конкурса.  Според регламента на конкурса в него не могат да участват мъже, които са го печелили два пъти. Досега това са Желю Желев, Петър Стоянов и Бойко Борисов.

Статистиката показва, че най-често наградата „Мъж на годината“ отива при политици или спортисти. Най-номинираният политик за „Мъж на годината“ е Иван Костов. Сред спортистите по брой на номинации води Христо Стоичков. Нееднократно в първата десетка са били Желю Желев, Стефан Софиянски, Богомил Бонев, Симеон Сакскобургготски, Бойко Борисов. През 2009, за първи път се връчва наградата Мис ТВ чар.

Източник: darikradio.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!