BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Молебен за здравето на кюстендилци отслужи днес Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп

  • Written by:

Молебен за здравето на кюстендилци отслужи днес Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп

Кюстендил, 21 март /Елица Иванова, БТА/
Молебен за здравето на кюстендилци отслужи днес Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит, в присъствието на областния управител – Виктор Янев и кмета на община Кюстендил – Петър Паунов.
В двора на черквата „Успение Богородично“ Негово Преосвещенство благодари за поканата да отправи молитва към Бога на днешния празник, който тази година е помрачен от ситуацията не само в България, но и в целия свят. Изрази вяра, че всички молитви и благопожелания са благословение за град Кюстендил и жителите му.
Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и предаде неговата бащинска благословия за здраве, благоденствие, мир, любов и избавление от всяка криза и притеснение към жителите на Кюстендил и региона.
В обръщение към кюстендилци, кметът Петър Паунов честити настъпването на пролетта и въпреки, че предстои сезонът с най-много неизвестни, призова всеки да преживее своите изпитания, споделено с рода, с дома, с близките и цялата ни общественост. Петър Паунов изрази своята увереност, че заедно, с достойнство и чест, изпълнявайки мерките за сигурност и препоръките на кризисния щаб, както и уповавайки се на символът на Кюстендилска пролет – трите лястовици хванати за ръка, символизиращи вярата, надеждата и любовта, ще можем съвсем да споделим тези чувства, които в момента споделяме само със сърцето си и ще преодолеем и тази необятна опасност, а на следващия празник всички кюстендилци ще бъдат живи и здрави заедно.

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!