BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич посетиха църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново

  • Written by:

Велико Търново, 1 юни /БТА/
Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич поднесоха цветя пред саркофага на св. Сава Сръбски и пред гроба на цар Калоян в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ във Велико Търново.
Искрено се радвам и благодаря на премиера Бойко Борисов за поканата да посетя Велико Търново и това свято място, за да видя как българските братя пазят паметта на свети Сава, каза пред журналистите Александър Вучич.
Той подчерта, че ще съдейства и ще призове в бъдеще повече негови сънародници да посетят Велико Търново и да се поклонят пред гроба на свети Сава, по думите му, най-важният човек в сръбската история.
Премиерът Бойко Борисов посочи, че когато автомагистрала „Хемус“ бъде изградена и край Велико Търново, броят на туристите в града ще се увеличи, в това число и туристите от Сърбия.
„Когато тръгнат от Белград към Варна на море, със сигурност ще спрат във Велико Търново и ще се поклонят на св. Сава“, подчерта Борисов и уточни, че от 10 юни започва работата в двете посоки на магистралата. Премиерът посочи, че в условията на мир има само просперитет между двете държави, давайки пример с миналото и строителството на магистрали и инвестиции днес.
След посещението в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ срещата между Борисов и Вучич продължи с работен обяд.

Източник: Велико Търново
Източник: bta.bg

Още за четене…

На коя страна би застанала България между Берлин и Вашингтон , по отношение на евентуалната …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!