BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Масови проверки за спазване на изискванията в търговските обекти се извършват в Кюстендил

  • Written by:

Масови проверки за спазване на изискванията в търговските обекти
се извършват в Кюстендил

Кюстендил, 18 март /Елица Иванова, БТА/
За засилено внимание призова на днешния си брифинг кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Той апелира и за продължаване на подаването сигнали за завърнали се в града от чужбина, опитващи се да избегнат карантината, както и за неспазване на ограниченията от търговски обекти и цехове за производство.
Част от хранителните обекти, които се постарахме да работят – баничарници и кебапчийници – не спазват ограниченията. Екипите на Агенцията по храните са на място, ще има затворени обекти, каза Паунов. Той съобщи, че се предупреждават и излезлите в града да спазват необходимото отстояние и да не се събират на групи.
„РЗИ е на терен, Агенцията по храните – също, съдействат им екипите на Общинска охрана и на полицията“, посочи още Паунов.
Той съобщи, че има множество сигнали за цехове и магазини, където няма защитни средства и хората са струпват на едно място, но в сигналите не били посочени конкретните обекти на нарушение.
С над 60 процента – от 171 на 68 ще бъдат намалени курсовете на междуградския транспорт в общината, заради спадналия пътникопоток. Без транспорт остават общо три населени места – Горна Брестница, Церовица и Бобешино. В момента под карантина в общината са 83 души, съобщи още Паунов.
/МХ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!