BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Македонските хандбалисти с три поражения приключиха участието си на Световното първенство в Египет

  • Written by:

Мъжкият национален отбор по хандбал на Северна Македония претърпя още три поражения в новата група „IV“ на Световното първенство. Така македонските национали с една победа и пет поражения приключиха участието си на шампионата в Египет.

Както вече съобщихме, след победата над Чили, Северна Македония се състезаваше в новосформираната осминафиналнa група, заедно с отборите на  Словения, Русия и Беларус. Първите два отбора от тази група, осигуряваха участие в четвърт финалите на Световното първенство.

Първият съперника на македонските национали беше отбора на Словения.

Още в началото на мача словенските хандбалисти бяха по-добри, постоянно водеха и увеличаваха преднината. Крайният резултат от мача беше победа на Словения от десет гола разлика, 31-21.

По подобен начин се проведе и вторият мач от групата, в който македонските хандбалисти играеха срещу Русия. В края на първото полувреме руските хандбалисти имаха предимство от 10 гола, 19-9. През второто полувреме и двата национални отбора играха със изменени състави, така че Северна Македония беше по-равностоен съперник на терена. На края Русия записа убедителна победа с резултат 32-20.

Последния мач в групата хандбалистите на Северна Македония играеха срещу отбора на Беларус. Македонските хандбалисти в този двубой бяха равностоен противник през първото полувреме което приключи с равенство в резултата 14-14.  Втората част започна в същия ритъм до 40-та минута. Тогава от резултат 20-20, македонските национали навлязоха в лош период в играта, в който Беларус стигна до четира гола преднина. Беларуските хандбалисти не пропуснаха това предимство до края на мача и забелязаха победа от 30-26.

От групата в която се състезаваше Северна Македония за четвърт финалите се класираха Швеция и Египет, а македонския отбор в крайното класиране ще заеме 23-то или 24-то място, в зависимост от днешните резултати в останалите осминафинални групи.

Да напомним, че Северна Македония на това първенство играеше в значително подмладен състав, поради контузии и пенсионирането на някои хандбалисти. Също така трябва да се отбележи, че македонските национали разбраха, че ще участват в първенството в Египет, само три дни преди първия мач, когато отбора на Чехия мораше да откаже участието си поради голям брой заразени играчи с Covid-19.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!