BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Литературният алманах «Бесарабски гердан-2020» сега е достъпен в електронния вариант

  • Written by:

След презентацията в Тараклия на третото издание на литературния алманах «Бесарабски гердан» и предстоящите срещи с хора, които желаят да се запознаят с творчеството на сънародниците, живеещи стотици години извън България, представяме на вниманието Ви електронния вариант на сбирката.

Причините са няколко: поради ограниченния тираж- само 300 бройки — не может да задоволим търсенето, а и не искаме да лишаваме хората от естественното им право да научат за авторите ни и творчеството им.

Втората е географското разпокъсване — читателите и авторите са разпръснати из много държави.

Ето защо, благодарение на усилията Диана Боримечкова от Тараклия, всички желаещи сега имат  възможност да свалят книгата в удобен за четене електронен формат. За да стане това трябва само да натиснете на линка, който следва:

«Бесарабски гердан-2020»Бесарабски гердан–2020 интернет

«Колоритен Буджак-2019»Бесарабски гердан 2019 для просмотра 146×205

«Бесарабски гердан-2018»gerdan_g_final

За отбелязване: Алманаха «Бесарабски гердан» се появи през 2018 г. Средствата за издаването осигуряват се от дарители — частни лица, имената на които са изброени в алманаха.

Сборникът предлага възможност за изява на всички, които имат талант да пишат за родната си земя, обичаите, бита на местните жители и историята на своите предци, но поради различни причини не са имали възможността творбите им да бъдат публикувани.

«Бесарабски гердан» всяка година събира деcетки автори от различни възрастови групи от Молдова, Украйна, България, Приднестровието, Гагаузия, Италия и даже Бразилия. Литературни произведения са написани на български, руски, румънски и гагаузки езици. Книгата предлага на читателя си няколко раздела — поезия, проза, драматургия, история, родознание, бесарабска класика.

Източник: svetlina.online

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!