BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кюстендилска пролет ще бъде посрещната единствено с молебен

  • Written by:

Кюстендилска пролет ще бъде посрещната с молебен, който ще се извърши в двора на Килийното училище, това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Молебенът ще бъде излъчен пряко по фейсбук страницата на община Кюстендил.

Моля ви никакво струпване и излизане по паркове и площади. Молебенът е най- важното нещо да се отправи молитвения зов към Бога. Това е най- важната част от посрещането, за да може след това да ни дари Бог с пълни сили да излезем на полята и с труд да изкараме прехраната си.

В момента, в който бе въведено извънредно положение мерките са ясно указани- всички мероприятия са забранени. Не е необходимо кметът да коментира нещо очевидно, което е предвидено в националното законодателство. Не се планират никакви празници, събирания и тържества“, заяви Паунов.

Търговците, който са предплатили тротоарна право, за откритите площи, то ще бъде приспаднато през следващите месеци, за да не бъдат натоварвани, когато започнат да работят.

„Призоваваме всеки един,който има наем за търговска площ незабавно наемодателите да се свържат с наемателите и за периода на извънредните мерки да ги освободят от наемните плащания. Търговските обекти не работят. Да се даде шанс на тези хора“, допълни Петър паунов.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!