BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Културно-информационния център на Северна Македония в София ще участва на честването на Европейският ден на езиците

  • Written by:

За трета поредна година Културно-информационния център на Северна Македония в София, ще бъде част от отбелязването на Европейския ден на езиците – 26 септември. Днешната дата беше провъзгласена за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз през 2001 година, която бе обявена за Европейска година на езиците.

Честването на Европейския ден на езиците в българската столица, ще се проведе днес в Националния музей „Земята и хората“.  На щандовете определени за 17 езика, посетителите ще имат възможност да научат любопитни факти за европейските езици и предстоящи културни събития, както и да поговорят с представители на различните културни центрове на различни теми − музика, природа, култура, културно наследство.

Според организаторите, посетителите на събитиеъто ще могат да участват в интерактивни езикови игри с пъзели и рисунки, кръстословици, примерни безплатни уроци и др. Освен възможността да бъдат научени нови думи на различни езици, са предвидени и подаръци за присъстващите. Щандът на КИЦ на Северна Македония в София ще бъде представен от режисьора и актьор Гьорги Георгиев – Антика със своя програма.

Събитието е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и Европейската комисия, а тази година в София ще бъде организирано съвместно от посолствата или езиковите институти на повече от 20 страни в Европа.

Културно-информационния център на Северна Македония в София, тази година организира доста културни събития,между които бяха 12-ото издание на събитието „Македонска книжовна визита“, изложбата „Интеграция на идентичности“ в Пловдив, концерта по случай годишнината от рождението на революционера Гоце Делчев, който се проведе в София и др.

З.М.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!