BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кишинев е включен в класацията на най-привлекателните за туризъм градове от ОНД

  • Written by:

Кишинев е включен в класацията на 10 от най-атрактивните градове на ОНД за туристически мероприятия и екскурзии, според руския туристически портал „TurStat“.

Сред най – популярните- град Минск, Астана, Ереван, Баку. Класиране е разработено въз основа на анализ на популярността на туристически дестинации през есента на тази година.

Туристите посещават града от ОНД през есента, обикновено през почивните дни, като предпочитат екскурзии за седмица и повече. Портал отбелязва, че един от най-популярните дейности за чужденци е Денят на виното, който се провежда в продължение на 5-6 октомври в Молдова. Туристите харчат за пътуване в града и страните от ОНД, от 40 до 100 щатски долара дневно за настаняване и храна.

Туризъм се превръща в индустрия, която играе нарастваща роля в молдовската икономика, въпреки това, че тази област не се използва пълноценно.

Т.Б.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!