BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избират най-добрия готвач на Балканите

  • Written by:

Започва годишната конференция на Балканските хотелиери 

Едно от най-значимите събития за туризма на Балканите – Годишната конференция на БАХА /Балкански алианс на хотелиерски асоциации /, ще се проведе на 26 и 27 септември 2019 г. в к.к. Св. Св. Константин и Елена, съобщава ВИП Комюникейшън.

Мотото на конференцията  е ТУРИЗЪМ, ДОБРОСЪСЕДСТВО, ПАРТНЬОРСТВО – СИЛНИ СМЕ ЗАЕДНО. Хотелиерските асоциации на 7 балкански държави – Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и България, вече са потвърдили участие в събитието.

Официалното откриване на форума е на 26 септември 2019 г. от 10 ч. в 5-звездния хотел „Астор Гардън” в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Конференцията включва два панела:

Първи панел: „Маркетингови действия за развитието на туризма на Балканите” и втори панел: „Кулинарията на Балканите – възможност за общи туристически маршрути”.            Кулминация на събитието е Балканската надпревара  „Най-добър отбор Готвачи на БАХА”. Тя ще избере отличниците в кухнята на 27 септември 2019 г. в  Гранд хотел Варна – к.к. Св. Св. Константин и Елена.  Водещ е телевизионният любимец  Ути Бъчваров. Мероприятието се подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и к.к Св. Св. Константин и  Елена”.

Конференцията и атрактивното събитие ще бъдат заснети от държавната телевизия на Сърбия, която идва у нас с 4 камери и ежедневно ще излъчва новини от мероприятията. Тя ще предава пряко в Интернет, както конференцията, така и конкурса. Ще бъде заснет и филм, който държавната телевизия на Сърбия ще излъчи през  октомври. Награждаването на победителите в конкурса ще се проведе на 27.09.2019 г. от 17.30 ч.

Паралелно с Балканската надпревара днес и утре ще бъде избран и най-добрият готвач на България. Конкурсът е организиран за втора поредна година, след 10-годишно прекъсване, от УС на БХРА, допълва ВИП Комюникейшън. БХРА е най-голямата браншова организация в туризма, състояща се от 36 структури в страната с 2500 хотели и самостоятелни ресторанти.

Конкурсът „Най-добър готвач на БХРА за 2019 г.“ ще се проведе на 25 и 26 септември 2019 г. в Гранд хотел Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена, в рамките на форум „Туризъм и кулинария” в следните категории:

  1.          Категория Най-добър готвач на  БХРА за 2019 г.
    2. Категория Най-добър млад готвач на БХРА за 2019 г.
    3. Категория Най-добър сладкар на  БХРА за 2019 г.
    4. Категория Най-добър млад сладкар на БХРА за 2019 г.
    Надпреварата е по регламент, изготвен от организаторите, на тема: Балканска гурме / етно / кухняВ конкурса ще участват голяма част от представителите на регионалните и местните структури на най-голямата браншова организация в туризма – БХРА. Също така ще участват и ученици от гимназиите по туризъм.

Журито ще бъде съставено от известни специалисти в кулинарията, както и от представители на БХРА. А водещ на събитието е телевизионният любимец Ути Бъчваров.  Мероприятието се подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и к.к Св. Св. Константин и  Елена”.

Награждаването на победителите в конкурса ще се поведе на 26.09.2019 г. от 17.30 ч.

                              Източник:    VIP COMMUNICATION Agency

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!