BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заседание на Съвета за Асоцииране ЕС-Молдова ще се проведе в Брюксел

  • Written by:

На 30 септември ще се проведе Заседание на Съвета за Асоцииране ЕС – Молдова в Брюксел. Министър-председател на Молдова Майя Санду и Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност и заместник-председател на европейската комисия Федерика Могерини ще обсъдят няколко въпроса.

Съвет за асоцииране ЕС-ЕС ще оцени напредъка в изпълнението на Споразумението за асоцииране между Молдова и ЕС от момента на последната среща на управителния Съвет на сдружението на 3 май 2018 г. Съвет на асоциацията на ЕС-ЕС ще обсъдят и политическа асоциация на двете страни, включително и тяхното сътрудничество и сближаване в областта на общата външна политика и политика на сигурност.

В същото време Съвет за асоцииране ЕС-Молдова ще разгледа въпроси на сътрудничеството в областта на правосъдието, свободата и сигурността. Темите ще включват реформа на съдебната система, безвизов режим, както и за борба с корупцията и прането на пари.

Освен това, на Борда на асоциацията на ЕС-Молдова ще бъдат разгледан напредъка, постигнат в рамките на по-дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия (DCFTA). Също така ще се съсредоточи върху икономическия и индустрията сътрудничество, включително в областта на енергетиката.

Страните също така ще обсъдят глобалните предизвикателства на Източното партньорство и споразумение за решаването на приднестровскят конфликт.

Т.Б.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!