BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забраниха влизането и излизането от Банско

  • Written by:

Забраниха влизането и излизането от Банско

София, 17 март /Десислава Пеева, БТА/
Ще се забрани влизането и излизането от Банско, предстои да се изготви заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, каза пред журналисти генерал-майор Венцислав Мутафчийски. От този час днес се забранява влизане и излизане от града на всички лица, пребиваващи на територията му. Лицата, които живеят в Банско и се намират извън града могат да се приберат в срок до 20.00 ч. на 18 март.
Забранява се излизането по улиците на всички жители на града без основателна причина, а основателна причина е посещаване на магазин за хранителни стоки, аптеки, здравни пунктове, банки, застрхователи, бензиностанции. Никой няма да има право да влиза или напуска града, освен товарни автомобили за доставка на храни, стоки от първа необходимост, лекарства, служители на електро- и водоснабдяването и други комунални услуги, без които не може да функционира града, здравни инспектори, полицаи, пожарникари и медицински лица от спешната помощ извън града.
Вицепремиерът Екатеина Захариева каза, че в Банско има около 200 чужди туристи. Вече сме се свързали с посолствата на държавите и те ще могат в рамките на 24 часа да напуснат града, допълни тя. Останалите ще бъдат под карантина и ще спазват всички мерки. Не са много туристите, част от английските туристи и към този момент напускат. Израелски туристи днес и вчера са напуснали града. Малкото останали, ако решат да напуснат, ще осигурим контролирано извозване до летището, допълни още Захариева.
Вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че тези строги мероприятия засега са за две седмици. Ако има нужда от износ на продукция от Банско, също ще бъде възможно през пропускателните пунктове, при стриктен контрол и дезинфекция на транспортните средства.

/ММ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!