BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жителите на Северна Македония ще останат в своите домове от вчера в 16 часа до понеделник в 5 часа сутринта, съобщават скопските медии

  • Written by:

Жителите на Северна Македония
ще останат в своите домове от вчера в 16 часа до понеделник в 5 часа сутринта, съобщават скопските медии

Скопие, 11 април /БТА/
Скопие се събуди днес със слънчево време, но с пусти улици, без граждани и автомобили, съобщава „Независен весник“. Държавата е във фаза, в която мерките за борба с коронавируса са най-строги. Днес е първият ден от уикенда с целодневен полицейски час в опит да се намали разпространяването на коронавируса, който отне 32 живота и разболя 711 души, пише изданието.
Забраната не важи за полицията, армията, здравните работници и доставчиците на продукти. Аптеките ще продължат да работят. Според министъра на здравеопазването Венко Филипче със спазването на мерките се инвестира в собственото, но и колективното обществено здраве.
Подобна забрана като този уикенд ще има и по време на предстоящите религиозни празници.
Освен 61 часовият полицейски час в самоизолация още седем дни ще останат лидерите на двете най-големи политически партии в страната, на СДС Зоран Заев и на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски, които вчера се тестваха за коронавирус, като и двамата имат негативни резултати. Те бяха тествани, след като бе потвърдено, че с позитивен резултат за коронавирус е журналист, в чието предаване те участвали, пише „Независен весник“.
/Светла Митева/
/МИМ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!