BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти презентираха нова карта на районите на Одеска област

  • Written by:

По време на кръгла маса експерти от украинската Асоциация на областните и регионални съвети представиха проект на карта на новите райни на региона, която премина на 25 септември т.г. в гр. Одеса.

Ако моделът бъде одобрен, в Одеска област  могат да се формират 4 района: Одески (1533,3 хиляди души), Измаилски  (279,3 хиляди души), Белгородднестровски  (281,3 хиляди души) и Подолски (285 хиляди души) хора).

Според експерта на Асоциацията  Александър Даниленко, районите са разработени въз основа на методологията и предложенията,  предоставени на Асоциацията.

Въз основа на резултатите от дискусията експерти на Асоциацията ще разработят законопроект за промяна и установяване на границите на районите на Одеска област и ще го представят в Кабинета на министрите на Украйна.

С.Д.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!