BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция обмисля въвеждане на здравен паспорт за туристите

  • Written by:

Гърция обмисля въвеждане на здравен паспорт за туристите. Предвижда се всеки европейски гражданин, който иска да посети страната, да е задължен да си направи тест за коронавирус, съобщи Нова телевизия.

Към момента страната пропуска само гръцки граждани, както и чужденци законно пребиваващи в нея. За туристи границата е затворена.

Властите обявиха, че разчитат на туристи от Израел, Кипър и Арабските емирства. Полетите от рискови страни са анулирани до 10 май. След тази дата мерките ще се преразглеждат и ще бъде решено от кои страни могат за влизат.

По-рано министърът на туризма Харис Теохарис обяви, че целта е Гърция да „отвори вратите си за влизане на нейна територия“, тъй като туризмът е важна част от икономиката. Първоначално усилията ще бъдат насочени към месеците юли, август и септември, а в малко по-дългосрочна перспектива може да се включи и октомври.

От чужбина интересът не е спаднал, няма отказани резервации, заяви министърът. Ведомството му се намира в постоянен контакт с големите туроператори, за да се напълнят големите хотели.

Туроператорите очакват държавите да се споразумеят за здравните процедури, които ще трябва да се спазват, за да бъдат спокойни гостите за своето здраве. В същото време трябва да бъде представен ясен времеви период, за да бъде оповестена конкретна дата за отваряне на сезонните хотели, обясни Теохарис.

Източник: offnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!