BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гръцки остров поставен под карантина заради 13 души с коронавирус

  • Written by:

Гръцкият остров Порос е поставен под карантина заради коронавирус, съобщава БНР. Тя ще продължи 10 дни. Има вероятност да се удължи, съобщава БНР.

Регистрирани са 13 случая, което накара властите в Атина да наложат мярката. Островът се намира на 50-ина км от столицата.

Порос се състои от два острова, свързани с мост. Площта му е 49,5 км².

Гражданите са задължени да носят маски от днес както на открити, така и на закрити обществени места. Това разпореди Министерството за защита на гражданите. Забранени са всякакви обществени събирания на хора, включително църковни тържества.

На едно място могат да се събират не повече от 9 души, включително и у дома.

В ресторантите не се допускат повече от 4 човека на една маса.

На острова пристигнаха допълнителни медицински екипи и масово тестват жители и туристи.

Без да е приложена забрана за влизане на туристи, те сами се отказаха да почиват на остров Порос и отказват всички резервации от днес.

Специалисти коментират пред медиите, че се очаква локална карантина и на други места в Гърция,където се увеличават ежедневно заразените с вируса.

Източник: offnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!