BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Грипна епидемия в област Кюстендил до 11 март

  • Written by:

От 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително, грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна,гласи заповед, подписана от министъра на здравеопазването днес.Децата от Кюстендилска област ще се върнат по класните стаи на 11 март, заявиха от РЗИ Кюстендил.

Със заповедта се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!