BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Украйна е обявена обща карантина

  • Written by:

Във връзка със заплахата от разпространението на коронавирус в Украйна, карантината е обявена от 16 март до 3 април. С решение на местните власти се предприема  да бъдат  затегнати условията за карантина – да  се затворят молове, театри, музеи, места за забавления, фитнес зали и др.
В Украйна на даден етап 14  случая на коронавирусна болест понастоящем са лабораторно потвърдени, два от които са  фатални.
          В тази връзка  обучението в общообразователните училища, висшите учебни заведения и детски градини се отменя. Масовите събития, на които над 200 души планират да присъстват, са забранени.
Затваря се въздушния трафик с държави, където има епидемия.  170 контролно-пропускателни пунктове се затварят (остават 49 от 219).
От 18 март се отменят пътническите железопътни, автобусни и въздушни услуги между градовете и регионите,  забранява работата на метрото. Пътническият трафик е до 10 души в микробуси и до 20 души – в тролейбуси, автобуси, вагони, трамваи.
Отменят се  всички планирани болнични операции.  Оперират се само спешните случаи. Забранява се износът на продукти от страната.
В  Черновецка, Житомирска и Киевска области, където са потвърдени случаи на коронавирус, от 17 март  е въведено извънредно положение.
          В условията на карантина продължават да работят  магазините за хранителни стоки,  аптеките, бензиностанциите,  банките и банкоматите.

Още за четене…

Излекувани са и последните двама заразени с новия коронавирус в китайския град Хуанган, провинция Хубей. …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!