BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В украинския парламент се състоя първото заседание на Групата за междупарламентарни връзки с България

  • Written by:

По информация на пресслужбата на Посолството на Р България в Укранйна в началото на месец март  във Върховната Рада на Украйна се състоя първото тържествено заседание на Групата за междупарламентарни връзки с Република България.

Специален гост на събитието беше извънредният и пълномощен посланик на Република България в Украйна Костадин Коджабашев, който поздрави народните представители – членове на групата и пожела ползотворна работа в подкрепа на възходящото развитие на двустранните ни отношения.  В приветственото си слово председателят на групата, народният представител Татяна Плачкова посочи традиционно добрите, топли връзки между българския и украинския народ.

В кулоарите на парламента беше представена изложбена експозиция „От Украйна с любов към прародината България” с традиционни предмети от бита на българите, предоставени от етнографския музей в гр. Болград. Фолклорният ансамбъл за българска музика и песни „Криничанка” от Одеска област представи автентични фолклорни изпълнения.

Събитието бе почетено от председателя на Върховната рада Дмитрий Разумков, който пожела връзките между Украйна и България да укрепват и да се множат.

Ден на България във Върховната Рада на Украйна

На 05.03.2020 г. във Върховната рада на Украйна се проведе първото тържествено заседание на Група за междупарламентарни връзки с Република България. Специален гост на събитието беше извънредният и пълномощен посланик на Република България в Украйна г-н Костадин Коджабашев, който поздрави народните представители – членове на групата и пожела ползотворна работа в подкрепа на възходящото развитие на двустранните ни отношения.

В кулоарите на парламента беше представена изложбена експозиция „От Украйна с любов към прародината България” с традиционни предмети от бита на българите, предоставени от етнографския музей в гр. Болград.

Фолклорният ансамбъл за българска музика и песни „Криничанка” от Одеска област представи автентични фолклорни изпълнения.
Събитието бе почетено от председателя на Върховната рада Дмитрий Разумков, който пожела връзките между Украйна и България да укрепват и да се множат.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!