BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Молдова c COVID-19 са заразени 2049 души, 44 починали

  • Written by:

Министерството на здравеопазването в Молдоа представи актуална информация за разпространението на коронавирусната инфекция в Република Молдова.

Само за един ден са проведени 594 лабораторни теста за коронавирусна инфекция, от които 115 са положителни.

Според ръководителя на Министерството на здравеопазването Виорика Думбровяну, само в един случай на инфекция става дума за“ внос “ на вируса – от Великобритания.

От общия брой местни случаи на 22 записва в Приднестровието, 21 в Кишинев, 12 Единец, 9 в Сороки, 8 в Глодени, по 7 в Белци и Стефан-Вода, а останалите – в Сънжерей, Каушани, Дондюшани, Флорешти, Криуляни, Фалешти, Ръшкани, Орхей, Страшени, Яловени и Кантемир.

В същото време при 135 души коронавирусът е клинично потвърден, те се лекуват у дома.

По този начин броят на заразените граждани в Молдоа е 2049 души.

От началото на пандемията в Молдова са починали 44 пациенти с коронавирус.

Отбелзването на празниците в голям кръг от роднини и познати е забранено. Задушницата е преместена на 6, 7 и 8 юни на тази година, тай като все още има риск на заразяване. А традиционен «парад» на 9 май властите на Молдова планират да проведат през август.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!