BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Молдова 177 човека са заразени с новият вирус COVID-19

  • Written by:

Молдова е на 82 място сред страните, в които хората са заразени с коронавирус.

Двама човека са починали от тази болест и двама са се излекували.

От две седмици в страната е въведена карантина. Забранено да се посещават паркове, горите и да се събират повече от 3-ма човека на едно място. Сумата на глобата, в случай на неспазване на правилата е повечето от 1 100 евро.

Молдовският премиер, Ион Кику, заяви, че ако тази тенденция ще се запази, а сега е +28 човека на ден, след 2-3 седммици в Молдова ще има 2 000 заразени от коронавирус. В този случай молдовските здравници могат да не се справят с болните. Вече има случаи със заразяване на медицински сътрудници и служители на полицията.

Всички граждане на Молдова, които се завръщат в страната задължително минават на карантина.

Най-много случаи на заболяване са отбелязани в молдовската столица и в северната част на страната. В южната част, засега, са най-малко случаите.

От понеделник, 30 март, всички служители на бюджетната сфера са в отпуска, за една седмица. Властите призовават всички хора да си стоят вкъщи.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!