BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Молдова от утре се затварят училищата и детските градини заради коронавируса

  • Written by:

Министерството на образованието, културата и науката на Молдова днес издаде нареждане за затваряне на всички образователни институции до 23 март, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2165184 с позоваване на newsmaker.md

Според министерството детските градини, училищата, колежите и университетите в цялата страна са поставени под карантина. Изпълнението на нареждането трябва да се наблюдава от местните власти и ръководството на образователните институции.

Освен това Министерството на образованието наложи забраната за провеждане на масови мероприятия в театри, концертни зали, музеи, библиотеки, културни центрове и творчески центрове. Забраната се прилага за събития, в които участват повече от 50 души.

Днес в Молдова бяха потвърдени още два случая на коронавирусна инфекция, като в момент в страната официално са регистрирани трима пациенти.

Първият случай на новия коронавирус бе потвърден при жена, която се завърна от Италия на 7 март. Сега тя е в отделението за интензивно лечение в болницата.
Още двама заразени – мъж, който се завърна в Молдова от Италия на 1 март, и жена, пристигнала на 26 февруари. И двамата са на около 60 години. Те бяха хоспитализирани в столичната Инфекциозна болница „Том Чорбе“.

В район Тараклия, където компактно живеят етнически българи, 18 души са под карантина, след като пътували до Италия. Всички са поставени под домашна карантина, съобщават местните медии.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!